Aardappelburgers

3 manieren om te koken met een restje aardappel

Heb je een restje gekookte aardappelen over? Stop! Gooi het niet weg. Je kan er nog enkele lekkere dingen mee maken. 

Maak een heerlijke quiche of tortilla

Een restje gekookte aardappelen wordt dankzij een paar eitjes in een handomdraai een lekkere tortilla, frittata of omelet. Bovendien kan je in deze topgerechten ook andere restjes in kwijt. Verwerk er bijvoorbeeld dat restje witloof, paprika of tomaat in. Ook lekker met wat spek en wat kaas. Maak er nog een fris slaatje bij, en hopla, er staat eten op tafel!

Aardappelsalade of burger, aan jou de keuze

Meng wat mayonaise, yoghurt of zure room onder je restje aardappelen. Voeg nog wat smaakmakers zoals verse kruiden of gesnipperde (lente)ui toe en je hebt een basic aardappelslaatje. Lekker bij een barbecue, maar ook op een broodje of als extraatje bij je salade. Mag het wat meer zijn? Ga dan voor een aardappelsalade met grijze garnalen en pompelmoes of een aardappelsalade met rauwe ham en geitenkaas. Lekker bij een barbecue, maar ook op een broodje of als extraatje bij je salade. Wij zetten onze favoriete recepten nog eens op een rij. 

Liever een burger dan een salade? Geen probleem! Aardappelen hoef je niet te missen met onze aardappelburgers.

Is restjeskoken maken echt iets voor jou? Of heb je zelf een tip om aan de slag te gaan met een restje aardappel? Aarzel niet om ons het resultaat te tonen op Facebook of Instagram met #aardappel.  

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.