4 bereidingswijzen voor gezonde visrecepten

4 bereidingswijzen voor gezonde visrecepten

Wist je dat vis tal van belangrijke voedingsstoffen levert die goed voor je zijn? Eén daarvan is omega 3. Dit zit vooral in vette vis en beschermt tegen hart– en vaatziekten. Alleen al daarom is vis gezond en past het prima in een gezonde voeding. Zet daarom een keer per week vis op het menu. Weinig inspiratie? Er bestaan meerdere bereidingswijzen om vis gezond klaar te maken. Onze visrecepten helpen je op weg. 

Vis stomen: superlicht en altijd lekker

Om vis te stomen heb je geen bereidingsvet nodig en toch is de smaak uitstekend, pladijs in papillot bijvoorbeeld, een heerlijk én gezond visrecept. 

Vis grillen: een minimum aan bereidingsvet

Zeker vette vis, zoals makreel, is geschikt om te grillen in de grillpan of op de BBQ. Maar ook stevige vissen zoals zeeduivel en hondshaai kun je makkelijk bereiden op de grill. Voordeel: je hebt er weinig tot geen extra vetstof voor nodig. 

Vissoep maken: lekker makkelijk

Vissoep maken is simpel. Eigenlijk kan je met alle soorten vis soep maken, maar stevige vis zoals tarbot of rode poon krijgt de voorkeur. Hou tijdens de aankoop van vis rekening met het seizoen. De viskalender helpt hierbij. 

Vis op een bedje van groenten voor een dubbele portie vitamientjes

De combinatie van vis met groentjes is hemels. Voeg groentjes bij de vis in de oven of serveer vis eens op een bedje van prei. En vis in een papillot? Daar horen groentjes bij! Visrecepten met groentjes zorgen voor een op en top gezond resultaat. Bak je vis graag in boter? Vervang dan de helft van de boter door olijfolie voor een gezonder visrecept. 

Omdat vis gezond is, visten we nog enkele visrecepten voor je op. Ken jij nog recepten met vis die je graag wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.