30 x genieten met zomers comfortfood

30 x genieten met zomers comfortfood

Comfortfood, dat is enkel voor de winter? Dat dacht je maar! Ook in de zomer kan je genieten van heerlijk eenvoudige gerechten die je je meteen beter doen voelen na een slechte dag. Deze recepten zijn heerlijk simpel, staan snel op tafel en doen je je rotdag zo vergeten. 

Lekker gerold

Wraps zijn heerlijk veelzijdig: ze zijn ideaal voor een vullende warme maaltijd, maar ook koude wraps zijn niet te versmaden. En had je al gedacht aan spring rolls? Eens je het rollen onder de knie hebt, staan ze in een mum van tijd op tafel. Wat lekkere dipsauzen erbij en je hebt een heerlijk verfrissende lunch, avondmaal of aperitiefhapje. 

Hartverwarmende zomerse curry’s

Een curry kan je maken met alles wat je op dat moment in je koelkast vindt. Handig! En mooi meegenomen, je maakt alles in één pot. Veel smaak en weinig afwas, dat is een gerecht naar ons hart. Je kan gaan voor een aardappelcurry of bloemkoolcurry, maar eigenlijk kan je met elke groente aan de slag. 

Mmmm… maaltijdsalades!

Ook een salade kan perfect zomers comfortfood zijn. En dan hebben we het niet over enkele blaadjes sla, tomaat en wat wortel. Mix it up en ga voor een hartverwarmende, vullende maaltijdsalade. Je kan gaan voor een mix van groene bladgroenten zoals sla, spinazie, witloof... Maar je kan ook een andere groente als basis nemen: wat dacht je van bloemkool of knolselder?

Nog zo’n vullende en toch frisse snel-op-tafeltopper is de poke bowl. De poke bowl (je spreekt het uit als poh-kay) komt oorspronkelijk uit Hawaï, maar je kan dit kommetje troost ook maken met het lekkerste van bij ons. Een poke bowl bestaat uit kommetje een combinatie van rauwe vis en groenten, overgoten met frisse dressing. Een ideaal kom… euh… comfortfoodgerecht.

Ijsjes maken? Een koud kunstje!

We deden het allemaal wel eens: na een rotdag in de zetel kruipen met een heerlijk kommetje ijs. Wat als je nu ijs met het lekkerste van de zomer in je diepvriezer had steken? Sorbet, yoghurtijs of waterijsjes: met onze tips en recepten wordt zelf ijs maken een koud kunstje. 

Tip

Voor alles wat lekker is om in onze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Voor alles wat lekker is om in deze comfortfood gerechten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je producten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt. 

Ken je zelf nog tips of makkelijke recepten die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.