Waterzooi in de wok

18 gerechten die lief zijn voor je portemonnee

Lekker eten voor een klein budget? Ja hoor, het kan! Met deze tips en recepten geniet je maximaal met een minimum aan budget. 

Plan je bezoek aan de supermarkt

Bereid je bezoek aan de supermarkt voor. Check welke restjes van maaltijden je nog hebt, inspecteer je voorraadkast en maak een boodschappenlijstje. Kijk ook zeker eens in de foldertjes van de supermarkten en maak op basis hiervan een weekmenu. Is prei in promotie? Ga dan bijvoorbeeld maandag voor preisoep en dinsdag een heerlijke wok met prei. 

Restjes bestaan niet

Gooi overschotjes niet weg maar zie ze als de start van een nieuwe maaltijd. Een restje aardappelen wordt de volgende dag een heerlijke frittata, oud brood tover je om tot een panzanella of wentelteefjes en een restje kip zorgt voor wat extra beet in je slaatje. En die verpieterde groenten die je op het einde van de week ontdekte in de groentelade? In een soep of quiche zijn ze heerlijk. 

Kook met het lekkerste van het seizoen

Seizoensproducten zijn altijd lief voor je portemonnee. De smaak is op zijn best, het aanbod is groot én de prijs klein. Handig!

  • Kijk eens in onze groente- en fruitkalender voor het lekkerste wat het seizoen te bieden heeft.
  • Wist je trouwens dat ook vissen een seizoen kennen? In de viskalender ontdek je wanneer een vis een hogere aanvoer kent en dus ook goedkoper is.
  • Neem ook eens een kijkje bij een hoeveverkooppunt in je buurt: wat de boer aanbiedt, is altijd in seizoen, supervers en vaak kan je er bijvoorbeeld tweedekeuze fruit kopen. Net iets minder mooi, maar even bomvol smaak én te koop in grote hoeveelheden.

Zie het groot

Grotere verpakkingen zijn meestal goedkoper. Onder het motto “we zijn nu toch al bezig”: maak altijd net iets meer dan je nodig hebt en vries de overschot in. De meeste gerechten kan je tot 2 maanden in de diepvriezer bewaren. En een extra portie spaghettisaus, goulash of stoofvlees komt altijd van pas op drukke dagen. 

Bewaar je voeding op de juiste manier

Een goed georganiseerde koelkast is een zegen voor je portemonnee. Je eten blijft langer vers en je voorkomt voedselverspilling. Dankzij onze tip ‘Wat moet waar in de koelkast’ heb je meteen de juiste koelkastindeling onder de knie. 

Heb jij nog tips om goedkoop én lekker eten op tafel te toveren? Laat het ons weten op FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.