Hespenspek

Hespenspek is een varkenslapje met een stukje spekzwoerd. Het wordt uit de ham of de schouder gesneden. Mager hespenspek heeft een iets dunnere vetrand.

Bereiding

Hespenspek kan in de pan gebakken worden. Zo krijgt het een krokant vetrandje. Hou de baktijd kort. Hespenspek is ook super als het mee gestoofd wordt met stamppot en wintersoepen.

Voedingsinformatie

Hespenspek brengt zoals een varkenslapje belangrijke voedingsstoffen aan maar ook wat meer vet. Het vetgehalte hangt af van het soort hespenspek dat je koopt: mager hespenspek heeft een smallere vetzwoerd. Het zichtbare vet na de bereiding wegsnijden is een eenvoudige manier om het vetgehalte te verminderen. Of hou de rest van de maaltijd licht voor hetzelfde effect. Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding?

Bewaring

Vlees gebruik je best zo vers mogelijk. Hespenspek is doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast. In onze bewaartips lees je er alles over.