Hoe tongschar klaarmaken?

Hoe tongschar klaarmaken?

Zacht en romig, zo smaakt tongschar. Het is bovendien een superveelzijdig visje. Met deze recepten met tongschar maak je gegarandeerd de tongen los.

3 visserswijsheden over tongschar

  • Tongschar is ovaal van vorm en behoort samen met zeetong en pladijs tot de platvissen. Hij heeft niet dezelfde reputatie als zeetong, maar culinair zijn ze bijzonder nauw aan elkaar verwant. Het visvlees van tongschar is wat zachter van structuur dan dat van zeetong en de visfilets zijn iets dikker. Je kan ze daardoor smeuïger bakken.
  • Opvallend is dat de filets een zeer witte kleur hebben. Vandaar ook de bijnaam ‘melktong’.
  • Tongschar is het hele jaar door verkrijgbaar, maar hij is op z’n best vanaf augustus tot maart.

Tongschar klaarmaken doe je zo

Tongschar is bijzonder geschikt om te bakken op de graat, te frituren, te pocheren of te stomen. Ook voor de meeste bereidingen met tong of pladijs is tongschar een heel waardig en interessant alternatief. Tongschar is een vis met een bijzonder zachte structuur die je best erg kort gaart.

Ontdek in onderstaande video hoe Libelle-chef Ilse d'Hooge tongschar à la Provençale bereidt. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.