Vispannetje boordevol Noordzeevissen. Opgediend in een grote ovenschaal, die net op de tafel is gezet. Dit in combinatie met puree is de topper bij uitstek.

Een vispannetje maken? Onze tips voor het beste resultaat

Van lekker alledaags tot feestelijk. Met een vispannetje kan je alle kanten op. Het is ook een ideaal gerecht om restjes vis te verwerken. Hoe je een overheerlijk vispannetje serveert, ontdek je in deze tips en recepten.

Welke vissoorten gebruiken in een vispannetje?

Wil je een vispannetje maken, maar weet je niet goed welke vis kiezen? Met zeetong, tongschar, griet, heilbot, pladijs, roodbaars, rode poon, koolvis, zeewolf, schelvis, pollak, leng, kabeljauw, zalm of staartvis zit je altijd goed. 

Hoe een vispannetje nóg meer smaak geven?

  • Begin bij het begin. Kies de juiste vis in het juiste seizoen. In de viskalender ontdek je welke soorten nu op hun best zijn.
  • Maak zelf visbouillon. Niets weegt op tegen het aroma en de smaak van zelfgemaakte bouillon. Met visafval, groenten, kruiden en water maak je binnen het half uur een smaakvolle visbouillon
  • Geef je vispannetje enkele heerlijke finishing touches. Voeg op het einde nog wat gemalen kaas, garnalen of eventueel wat mosselen toe en zet nog even onder de grill. De grill zorgt voor een krokant korstje.

Wat eten bij een vispannetje?

Aardappelpuree, frieten, kroketten, een stukje brood… ze passen perfect bij een vispannetje. Graag extra groentjes? Verwerk ze in een verfijnde groentepuree. Knolselder, prei, wortel, savooikool, pompoen, broccoli, witloof, spinazie, zoete aardappel… Keuze genoeg!

Probeerde je een van onze recepten uit? Of heb je zelf nog een suggestie voor een lekker vispannetje die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.