Zoete aardappelbeignets

Dessert
Varia
4
  • 10 middelgrote bloemige aardappelen 
  • 4 kopjes rozijntjes 
  • 2 kopjes kristalsuiker 
  • 1 kopje bloemsuiker 
  • 1 citroen 
  • 3 eieren 
  • bloem voor de aardappelballetjes
  • eetlepel zonnebloempitolie

Schil de aardappelen en kook ze gaar (kan ook in de microgolfoven).  Maak puree van de aardappelen.  Voeg de eigelen, de geklopte eiwitten, de rozijntjes, de geraspte citroenschil, het citroensap en de kristalsuiker toe.

Maak er balletjes van en rol ze in de bloem. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes.  Droog ze af met keukenpapier.

Bestrooi ze met bloemsuiker en dien warm op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.