Zeewolf met hollandaise van roodbruin bier

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
4
  • 4 zeewolffilets van 150 g elk
  • 2 zoete uien
  • 1 duimdik stuk verse gember
  • 3 eierdooiers
  • 1 flesje roodbruin bier (bv. Rodenbach)
  • 1 citroen
  • bloem
  • olijfolie
  • met bergamot geparfumeerde olijfolie
  • gedroogde appelschijfjes
  • verse marjolein
  • peper en zout
  • kruidenzout

Voor de salade

  • 4 stronkjes roodloof
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • verse bieslook
  • peper en zout
In plaats van geparfumeerde olie kan je ook een gewone olijfolie gebruiken. Vermijd bij vis een te bittere olie maar kies eerder een fruitige olijfolie.

Snijd de uien in halve ringen en stoof ze glazig in olijfolie met de fijngesneden gember. Breng op smaak met gesnipperde verse marjolein en blus met de helft van het flesje bier. Laat rustig sudderen onder deksel.

Snijd het roodloof in dunne reepjes en spoel in ijskoud water. Laat uitlekken op een handdoek. Doe het roodloof in een kom. Was de citroen grondig en rasp de schil over het loof. Vermijd het witte gedeelte, want dat smaakt bitter. Doe er het sap van een halve citroen bij, een scheutje olijfolie, peper, zout en vers gesneden bieslook.

Doe de 3 eierdooiers in een sauspan. Giet er een scheutje bier en enkele druppels citroensap bij. Klop de dooiers van het vuur los. Zet de pan vervolgens op een matig vuur en blijf kloppen. Zorg er voor dat de klopper in alle hoeken van de pan komt. Haal de pan tussendoor desnoods even van het vuur om te voorkomen dat de temperatuur te hoog wordt. Als dat gebeurt stollen de dooiers te snel en krijg je een omelet in plaats van een luchtige saus. Als je de bodem van de pan begint te zien, zijn de eieren voldoende geklopt. Haal de pan van het vuur en kruid met peper en zout. Klop druppelsgewijs ongeveer een dl geparfumeerde olijfolie door het eiermengsel.

Haal de visfilets door bloem en bak ze goudbruin in hete olijfolie. Kruid met peper en kruidenzout.

Serveer de vis met de saus, de uien, de salade en enkele schijfjes gedroogde appel.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.