Wulken natuur

Hoofdgerecht
4
  • 1 kg wulken
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 40 g boter
  • 1 Keyte (Oostends bier)
  • peper van de molen
  • fleur de sel

Voor de bouillon:

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel selder
  • zout
  • cayennepeper
  • enkele laurierblaadjes
     

Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui en snijd samen met de selder in grove stukken. Zet alles onder in water en breng aan de kook, kruid met zout en cayennepeper en voeg de laurierblaadjes toe. Laat 15 min koken en haal de groenten eruit.

Kook de wulken 15 min gaar in de bouillon en haal ze eruit.

Snijd de rode ui in ringen en de lente-ui in schuine stukjes. Doe wat boter in een mosselpot, stoof de ui en lente-ui aan en voeg de wulken toe. Blus met het bier, kruid met peper van de molen en fleur de sel.

Schep uit in een diep bord of serveer rechtstreeks in de pot.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.