Witte selder en Meesterlyck-ham, gegratineerd met Oud Brugge

Hoofdgerecht
Gratin
4
60
  • 5 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (150 g)
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 1 witte selder
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 3 dl melk
  • 1 dl room
  • 50 g kaas ‘Oud Brugge
  • peper en zout

Snijd de seldervoet weg, ga met een dunschiller over de stengels en snijd ze vervolgens in stukken van +/- 15 cm.

Verwarm de helft van de boter in een ruime pan en voeg de selder toe. Overgiet met de kippenbouillon en water tot de groente net onder staat. Laat gedurende enkele minuten zacht koken.

Haal de selder uit de pan en laat de jus inkoken tot er enkele lepels overblijven. Voeg de bloem toe en roer om tot je een roux hebt.

Giet nu de melk en de room erbij en laat doorkoken. Doe de helft van de kaas erbij en breng op smaak met zout en peper.

Wikkel de Meesterlyck-ham rond de selder en leg de stengels in een ovenschotel. Overgiet met de saus en strooi er de resterende kaas over.

Nu enkel nog gratineren in de oven gedurende 30 minuten op 170°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.