Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen

Dessert
4
  • 8 stronkjes witloof
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 3 rijpe peren
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 2 el honing
  • 1 el rietsuiker
  • ½ kl kaneel (cinnamon)
  • 1 kl vanille-extract
  • 2 el boter
  • 2 eigelen

Spoel het witloof en verwijder de bittere kern, laat uitlekken en snijd in grove stukken.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.

Smelt boter in een pan en bak het witloof samen met de peren.
Voeg de honing en de rietsuiker toe.
Meng het vanille-extract samen met kaneel onder deze bereiding.
Bak tot alles gaar is en voeg dan de veenbessen toe.
Laat dit alles afkoelen.

Leg 1 vel van het bladerdeeg als bodem in de taartbodem.
Leg er de vulling op en overdek met het andere vel bladerdeeg.
Vouw de zijkanten dicht en borstel in met het opgeklopt eigeel.

Bak af in een voorverwarmde oven op 185°C voor ongeveer 20 minuten.

Serveertip: Serveer warm met eventueel een bolletje ijsroom.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.