Witloofrolletjes met ham en kaas

Hoofdgerecht
Koken met kinderen
Lekker voor kinderen
3
  • 6 stronkjes witloof
  • 6 sneetjes gekookte beenham
  • klontje hoeveboter
  • 30 g bloem
  • 30 g boter
  • 7 dl (halfvolle) melk
  • gemalen kaas
  • paneermeel
  • peper, zout en nootmuskaat

Stoof het witloof in de boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Plaats de kookpan op de bodem van de bakoven en laat garen gedurende 45 minuutjes.

Maak een kaassaus te beginnen met de roux, voeg de melk toe en breng aan de kook. Doe ongeveer 30 g gemalen kaas bij de bechamelsaus.

Laat het witloof uitlekken en maak de rolletjes met de ham en het witloof. Deze laatste laat je best wat uitlekken.

Schik ze in een ovenschaal en overgiet met de saus. Bestrooi met de gemalen kaas en paneermeel om een stevige korst te verkrijgen. Plaats het gerecht ongeveer tien minuten onder de hete grill tot er een goudgeel korstje verschijnt.


Mag het wat meer zijn?

Leg een laag puree bovenop de ovenschotel. Een stevige en makkelijke maaltijd als je terugkomt van een lange herfstwandeling.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.