Witloofkroketjes

Aperitiefhapje
Lekker voor kinderen
Verrassend met witloof
4
  • 3 stronken witloof
  • 300 g gehakt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 200 g panko (broodkruim)
  • 30 g bloem
  • klontje boter
  • 1 eetlepel gebroken notenmengeling
Een zuiderse klassieker met een Belgische touch: aperitiefkroketjes met witloof.

Snijd het witloof zeer fijn.

Stoof met een klontje boter.

Kruid af met peper en zout.

Laat een beetje uitlekken.

Meng met gehakt, rozijnen, peper, zout, noten en 1 ei.

Maak balletjes of worstjes van de mengeling.

Zet de bloem, losgeklopt ei en panko naast elkaar.

Paneer de worstjes of balletjes in de bloem, dan in ei en dan in de panko.

Bak af in de frituur op 160°c.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.