Witloof op de barbecue

Bijgerecht
Barbecue
Verrassend met witloof
4

Voor 50 ml barbecuesaus

  • 1 fijngehakte ui
  • 8 ontpitte rode pepertjes
  • 4 teentjes look
  • ¼ l rode wijnazijn
  • 2 el rietsuiker
  • 2 kl honing
  • 4 el ketchup
  • ½ kl sambal
  • 1 el Provençaalse kruiden

Barbecuesaus: doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een fijne saus is bekomen.
Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper, zout, suiker of azijn.

Spoel het witloof, laat even uitlekken.
Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.
Stoom de stronkjes in een stoommandje tot ze gaar zijn (check met een scherp mes).
Rol elk stronkje afzonderlijk in de barbecuesaus.

Bak op de barbecue.
Draai regelmatig om en borstel extra saus erop tot ze mooi bruin zijn.

Serveertip: Ideaal bij BBQ, gebraden kip en varkensvlees

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.