Whoopie cake met fruit en mascarpone

Dessert
Picknick
4

Voor de Whoopie cake

  • 300 g bloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 100 g vetstof
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 70 ml melk
  • 30 g room
  • mespunt zout

Voor de crème

  • 150 g room
  • 180 g mascarpone
  • 40 g bloemsuiker
  • 80 g vruchtvlees van fruit naar keuze (bv: abrikozen, kersen of braambessen, frambozen …)
     
Klop voor de whoopie cake de boter en suiker op tot je een gladde massa krijgt.
Roer er dan het ei onder.
Daarna klop je er de bloem, het bakpoeder en het zout onder.
Vervolgens spatel je de melk en de room onder het beslag.

Spuit met behulp van een spuitzak mooie rondjes op bakpapier.
Met het beslag kan je zo’n 24 rondjes maken.
Bak een 10-tal minuten in een oven op 170°C.
 
Snijd de cakejes overlangs in 2.
 
Klop voor de crème de room op met de suiker.
Snijd de vruchten in kleine stukjes en lepel ze onder de room.
Roer de mascarpone los en spatel onder de room.

Vul een spuitzak met het mengsel.
Spuit een toefje op de ene helft en leg er daarna de tweede helft op.
Druk zachtjes aan.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.