Start to cook

Verrassingsbrood

Varia
Broodjes
Geert Van Der Bruggen
4
  • 1 extra groot brood
  • 8 plakken gekookte ham
  • 1 klein potje pickles
  • 8 plakjes abdijkaas
  • perenstroop
  • 1 rolletje kruidenboter
  • 1 komkommer
  • 1 vers geitenkaasje
  • boter
  • peper en zout
  • verse basilicum
  • kerstomaatjes

Snijd met een zaagmes het hoedje van het brood. Snijd vervolgens rakelings naast de korst het kruim in tot net op de bodem. Zorg ervoor dat je onderaan niet door de korst snijdt. Maak een gat in de zijkant van het brood, net boven de onderkant. Zwaai met het mes naar links en rechts en snijd zo het kruim los van de bodem. Gebruik bij voorkeur een mes met een ronde tip. Dat voorkomt dat je door de korst prikt.

Haal het kruim uit het brood en snijd het in dunne sneetjes.

Smeer alle sneetjes in met boter. Bedek er 3 met ham en pickles. Doe op 3 andere kaas en stroop. Nog eens drie andere krijgen een beleg van kruidenboter, plakjes komkommer, geitenkaas, peper en zout.

Dek alles af met de resterende sneetjes brood en snijd er mooie driehoekjes uit.

Schik alles terug in het brood en versier met takjes basilicum en kerstomaatjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.