Varkensstoofvlees met oude geuze, gesmolten aardappel en witloofsalade

Hoofdgerecht
Gerechten met bier
Stoofpotjes
4
  • 1 kg varkensstoofvlees
  • 1 fles oude geuze 75cl
  • 2 fijngesneden uien
  • 20 cl bruine fond
  • 20 cl blanke gevogeltefond
  • 12 stuks vastkokende aardappelen bv. Charlotte
  • 4 el lambicazijn of wijnazijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 6 stronkjes witloof
  • citroensap
  • tijm, laurier, peper en zout
Als je het vlees haast kan uiteentrekken als je het van het vuur haalt, weet je dat het klaar is!

Voor het stoofvlees:


Stoof de ui aan, karameliseer met bruine suiker en blus met lambicazijn of wijnazijn.

Kleur het stoofvlees aan in een braadpan. Voeg het vervolgens toe aan de ui samen met de bruine fond, 50 cl geuze, tijm, laurier en een lepel mosterd.

Laat 2 à 3 uur pruttelen en kruid af met peper en zout.

Voor de aardappelen:

Schil de aardappelen en laat garen in de oven (180°C) onder boterpapier, samen met de rest van de geuze, de blanke fond, een klontje boter, tijm en laurier, tot de aardappelen gaar zijn en al het vocht is uitgekookt.

Serveer het varkensstoofvlees samen met de gesmolten aardappelen en enkele rauwe blaadjes witloof gemengd met mayonaise, citroensap, peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.