Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree

Hoofdgerecht
Ovenschotels
4
(45) 10
  • 150 g spek, in dunne sneetjes
  • 400 g varkenshaasje
  • 5 grote bloemige aardappelen
  • 2 dl kippenbouillon
  • 100 gemixte olijven, zonder pit
  • 3 el kappertjes
  • 250 g peultjes
  • 2 el basilicum
  • 25 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
     

Schil de aardappelen en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
Hak de basilicum fijn.
Maak puree van de aardappelen, de boter en de basilicum.
Breng op smaak met peper en zout.

Gaar de peultjes in een bodempje water gedurende 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd het varkenshaasje in de lengte open.
Vul het met de aardappelpuree.
Wikkel de speklapjes rond het varkenshaasje en houd alles goed op zijn plaats met een touw.

Leg het varkenshaasje in een ovenschotel en overgiet met de olijfolie.
Bak het gedurende 20 minuten in de oven.
Voeg de kippenbouillon toe, samen met de olijven en de kappertjes.
Bak nog 10 minuten.

Snijd het varkenshaasje in sneetjes van 2 cm en dien op met de olijvenjus en de peultjes.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.