Vanillesaus

Dessert
ijsjes
  • 2,5 dl volle melk
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden
  • 5 eierdooiers
  • 50 g suiker

Schraap de vanillestokjes uit en voeg het schraapsel samen met de stokjes toe aan de melk. Breng de melk nu aan de kook. Neem van het vuur en laat 15 minuten trekken onder een deksel. Klop intussen de eierdooiers met de suiker tot een witte crème. Giet er de melk beetje bij beetje door een zeefje bij en blijf roeren. Giet alles terug in het pannetje en verwarm al roerend tot de saus een beetje bindt.

Let op: de saus mag niet koken, dan schift ze. Laat afkoelen.

Heerlijk met een bolletje ijs en rode vruchten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.