Trio van desserts

Dessert
Snel klaar
4

voor de cake met boterkaramel en peertjes:

  • 1 cake
  • 3 peren
  • 250 g kristalsuiker
  • 125 g glucose
  • 75 g boter
  • 250 g room
  • 1 citroen
  • 1 vanillestokje

voor de meringueroom:

  • 1/2 l room
  • 4 meringues
  • 4 el praliné van hazelnoot
  • 4 el gebroken en gebrande hazelnoten

voor de chocoladetaart met frambozencoulis:

  • 1 pure chocoladetaart
  • 160 g verse frambozen
  • 180 g rode wijn
  • 65 g suiker

Voor de cake met boterkaramel en peertjes

Doe de glucose in een pan en zet op het vuur.
Giet er de suiker bovenop en laat karameliseren zonder te roeren.

Schil intussen de peren en snijd het vruchtvlees in niet te kleine stukken.
Haal met een dunschiller de schil van de citroen.

Als er geen witte stukken meer in de karamel zitten, mag je er de boter en de room bij doen. Doe dat voorzichtig, want het suikermengsel is zeer heet.
Doe er de peren met de schilletjes en de vanille bij en laat het fruit rustig garen.

Snijd de cake in plakjes en schep er de peertjes en wat van de karamel bij.

Voor de meringueroom

Klop de room tot zachte pieken.
Meng er de praliné en de nootjes door.
Breek de meringues boven het mengsel en verdeel over grote wijnglazen.

Voor de chocoladetaart met frambozencoulis

Doe de wijn in een steelpan en breng aan de kook met de suiker en 30 gram van de frambozen.
Laat inkoken tot je 90 gram overhoudt.
Haal van het vuur en mix er de rest van de frambozen door.
Serveer bij de chocoladetaart.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.