Tongschar met prei en girolles

Hoofdgerecht
NorthSeaChefs
4

4 tongscharfilets

2 stengels preiwit

1 sjalot

150 g girolles

1dl witte wijnazijn

1dl droge sherry

100 g boter

enkele kapucijnblaadjes en bloemetjes

peper en zout

 

Girolles zijn zalig, ze maken van dit gerecht een luxegerecht.

Was het wit van de prei en snijd in 2 gelijke stukken. Stoom 15 minuten op 100°C. Snijd het binnenste van de bekomen balkjes er voorzichtig uit, snij fijn en stoof aan met wat fijngesneden sjalot en girolles.

Breng 50 g girolles aan de kook met de droge sherry en witte wijnazijn. Laat tot de helft reduceren, zeef en bind de saus met 50 g koude boter.

Bak de tongscharfilets en de overgebleven girolles in boter. Kruid met peper en zout.

Vul de preibalkjes met de prei/champignonmengeling, schik de vis erop en giet er royaal de saus over. Werk af met de kapucijnblaadjes en –bloemetjes.

 

Recept Dimitry Lysens

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.