Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis

Voorgerecht
Dagelijkse kost
4
30

Een verfijnde klassieker met de handgepelde trots uit de Noordzee

De bicarbonaat in het water en de chlorofyl in de spinazie zorgen ervoor dat de coulis mooi groen wordt.

Pel de garnalen.
Doe ijsblokjes in een grote kom met koud water.

Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.

Kook de waterkers met de spinazie en de peterselie kort in het water. Schep de groene kruiden en groenten in het ijswater en laat afkoelen.

Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant met een scherp mes. Dompel ze in het kokende water en leg ze ook in het ijswater.
Pel de tomaten. Snijd ze in vier en verwijder de pitten.
Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes (brunoise).

Pel en snipper de sjalot heel fijn.

Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in brunoise.

Meng de tomaten met de avocado’s en de sjalot. Doe er een scheut olijfolie en een beetje dragonazijn bij. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de groene groenten en kruiden met een scheutje olijfolie in de blender en mix. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe als de coulis te dik is.

Verwarm een scheut olie en een klontje boter in de pan. Snijd de ciabatta in kleine stukken en bak de croutons.
Doe een scheutje balsamico-azijn bij de croutons. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Giet de coulis op een bord en wrijf het een beetje open met de bolle kant van een lepel.
Zet een dresseerring in het midden van de coulis. Schep er de salade in.
Leg de garnalen op de tomaten. Haal de dresseerring weg.
Werk af met blaadjes kervel en croutons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.