Tapas spiesjes met varkensgebraad

Aperitiefhapje
Bijgerecht
Tapas
4
15
  • 500 g varkensgebraad (reeds gebakken)
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 blikje sardienen (op olijfolie)
  • 1 citroen
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 1 teentje look (fijngesneden)
  • jonge blaadjes spinazie
  • croutons
  • rucola
  • olijfolie
  • satéstokjes

Snijd het gebakken varkensgebraad in fijne plakjes. Prik de plakjes vlees op de satestokjes, afwisselend met een jong blaadje spinazie.

Meng de mayonaise met de sardienen, de kappertjes, het sap van een halve citroen, de fijngesneden knoflook en de zeste van citroen tot een mooie saus.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en stoof hierin 2 minuten de rucola.

Dresseer de lauwe rucola op de plakjes varkensgebraad. Bestrooi met de croutons en werk af met de saus.

Schik de satéstokjes op een bord. Nappeer met een beetje saus en bestrooi met de croutons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.