Suikerwafels met kandijsuiker Amber

Dessert
Varia
Feestrecepten lente
Streekproduct.beStreekproduct.be
0

Voor ongeveer 6 wafels:

  • 175 g bloem
  • 75 g maïzena
  • 35 g suiker
  • 25 g verse gist (8g droge gist opgelost in 75g water)
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • 100 g malse verse hoeveboter
  • 150 g grove Candico kandijsuiker Amber
  • wafelijzer met grote gaten (4x7)
  • boter of olie om het ijzer in te strijken

Meng de bloem met de maïzena en de suiker. Los de gist op in het water en meng het ei eronder. Meng de vloeistoffen onder de bloem, kneed het geheel even door en voeg dan het zout toe, gevolgd door de boter. Kneed alles goed door en laat minimum 20 minuten rusten. Je kan dit natuurlijk ook in een keukenrobot met de kneedhaak.

Stamp de kandijsuiker Amber stukken wat fijner in een vijzel zodat ze in het wafelijzer op korte tijd kunnen smelten. Maak na de rusttijd van het deeg een platte massa op je werkblad en verdeel hier de harde kandijsuiker over. Rol op en verdeel in 6 gelijke bolletjes van ca. 70-80g. Leg op een schotel, dek af met vershoudfolie en laat nog eens 20 minuten rusten.

Bak in een heet wafelijzer dat je vooraf met boter of olie insmeert.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.