Stoemp met oesterzwammen en spruitjes, gegratineerd met Père Joseph

Bijgerecht
Gratin
4
(15) 15

Doe de spruitjes en de in stukken gesneden aardappelen in een kookpot.
Bedek met koud water en breng aan de kook. Reken ongeveer 15 min kooktijd.

Snijd intussen de oesterzwammen in stukken. Verwarm de boter in een pan en bak de oesterzwammen op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Rasp de Père Joseph met de grove kant van de rasp en verwarm de ovengrill voor.

Giet de aardappelen en de spruitjes af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur). Voeg de melk toe en stamp alles zorgvuldig fijn.
Doe er dan de oesterzwammen bij en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de stoemp over een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en laat gratineren onder de grill.
Serveer warm bij worsten, geroosterd vlees, enz.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.