Roerei op 3 wijzen

Varia
Pasen
Geert Van Der Bruggen
4
  • 8 verse eieren
  • boter
  • 8 sneetjes 6-granenbrood
  • 8 plakjes zeewierkaas
  • peper en zout

Voor de versie met puree van waterkers

  • 1 bussel waterkers
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • 1 bakje beukenzwammen
  • boter
  • arachideolie
  • peper en zout

Voor de versie met tuinkruiden

  • verse bieslook, basilicum en dragon

Voor de versie met gerookte forel

  • 100 g gerookte forel
  • 1 klein potje viseitjes
Zeewierkaas wordt met dulse gemaakt. Dit komt vooral in de Atlantische Oceaan voor en wordt al duizenden jaren gegeten. In de kaas zorgt het voor een lichte rooktoets. Je kan ook een andere kruidenkaas gebruiken: brandnetel- of fenegriekkaas bijvoorbeeld. Ook een licht gerookte kaas is lekker in dit recept.

Breek de eieren en doe er peper en zout bij. Klop de eieren los, maar niet te lang. Als je te hard doorklopt, krijg je een taai resultaat.

Maak croques van het brood en de zeewierkaas in de toaster.

Omdat we drie soorten roerei maken, werken we ook met evenveel pannetjes.

Snijd de beukenzwammetjes van de stam en snijd ze overlangs door. Bak ze aan in een klont hete boter in één van de pannetjes. Kruid met peper en zout.

Snipper voor de waterkerspuree de sjalot en doe dit in een pan met de witte wijn. Laat de wijn bijna volledig wegkoken. Pluk intussen de waterkers. Doe de room bij de sjalotten en laat opnieuw inkoken. Stoof de waterkers kort aan in warme arachideolie en snijd ze vervolgens fijn met het mes. Doe de waterkers bij de goed ingekookte room en pureer in de blender.

Warm de twee overige pannetjes met een klontje boter en doe er telkens een derde van de eieren bij. Doe het laatste deel van de eieren in de pan met de beukenzwammetjes. Laat even pakken. Roer dan rustig tot alles mooi begint te stollen. Als je te hevig roert krijg je een korrelig resultaat. Hou ook het vuur onder controle. Het mag niet te warm worden. Haal desnoods de pan even van het vuur.

Doe bij één van de natuur roereitjes een flinke portie vers gesnipperde tuinkruiden.

Gebruik individuele schaaltjes voor de roereitjes. Schep in het ene wat waterkerspuree met het roereitje van beukenzwam. Een ander is bestemd voor het roereitje met tuinkruiden. Het natuur roereitje wordt afgewerkt met de stukjes gerookte forel en een lepeltje viseitjes.

Werk de drie eitjes af met een klein klontje boter.

Snijd soldaatjes van de croques en leg ze bij de eitjes. Een lekker idee voor een weelderige Paasbrunch.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.