Risotto met erwtjes, worteltjes en ham

Bijgerecht
Snel klaar
4
  • 500 ml groentebouillon (1 bouillonblokje opgelost in 500 ml kokend water)
  • 200 g rondkorrelige rijst
  • 4 sneden gekookte ham (of een dikke plak van 200 g)
  • 1 blik erwtjes en worteltjes van 400 g (280 g uitgelekt gewicht) of 300 g diepgevroren erwtjes en worteltjes, vooraf 10 minuten gekookt in lichtgezouten water.

Warm de bouillon op (of het water opwarmen om er het bouillonblokje in op te lossen).

Bak de rijst 2 minuten in de olie en overgiet deze nadien met bouillon.

Kook de rijst gedurende 10 minuten met het deksel op de pan. Roer regelmatig om.

Snij intussen de ham in reepjes (of blokjes). Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken.

Voeg de ham en groenten toe als de rijst al het vocht heeft opgenomen. Meng het geheel voorzichtig. Verwarm nog 1 minuut met het deksel op de pan.

Zet het vuur uit. Laat het nog 3 minuten rusten alvorens op te dienen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.