Rijstpap

Dessert
Brunch
Koken met kinderen
Vlaamse klassiekers
Geert Van Der Bruggen
4
  • 1 l melk
  • 130 g rijst
  • 75 g suiker
  • saffraan
  • 2 eierdooiers
  • vanillestokje
  • kaneelstokje
  • bruine suiker
Gebruik bij voorkeur hoevemelk of bij gebrek, gepasteuriseerde of UHT-melk.

Spoel de rijst en laat uitlekken. Breng de verse volle melk aan de kook. Doe er suiker, vanillemerg, het kaneelstokje en de saffraan bij. Laat de rijst in de melk glijden en houd hem 30 minuten of langer op een zacht vuurtje tot hij gaar is.

Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen. Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap. Doe eventueel nog een klontje hoeveboter bij de warme rijstpap.

Dien de rijstpap op met bruine suiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.