Pruimenclafoutis

Dessert
4
  • 400 g pruimen
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • 125 g bloem
  • 2,5 dl melk
  • snuifje, zout
  • bloemsuiker
     

Was de pruimen, ontpit ze en snijd ze in partjes.
Klop de eieren en de suiker op en spatel er de bloem onder.
Roer de melk en een snuifje zout onder het beslag.

Vet een ovenschotel in en giet er een laagje beslag in.
Laat een 5-tal minuten bakken in een oven op van 175°C.
Haal de schotel uit de oven en strooi er de pruimen over.
Dek af met de rest van het beslag.
Zet opnieuw in de oven en bak zo’n 35 à 40 minuten af in een oven van 170°C.

Werk af met wat poedersuiker.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.