Pot-au-feu van kip en primeurgroenten met kruidenaioli

Hoofdgerecht
Pasen
4

Voor de bouillon:

voor de aioli:

  • 4 el mayonaise
  • 1 teentje look (fijngesneden)
  • 50 g verse tuinkruidenkruiden naar keuze (bv. peterselie, rucola en dragon)
  • het sap van een halve citroen
  • een snuifje cayennepeper
Voor een winters tintje kan je spruitjes, savooikool en/of pastinaak gebruiken.

Breng de kip in koud water aan de kook. Haal zodra het water kookt de kip er terug uit en spoel onder de kraan. Zet terug op in koud water met de grof gesneden groenten en de rest van de ingrediënten voor de bouillon.

Laat 45 minuten sudderen op een zo laag mogelijk vuur. Het is de bedoeling net onder het kookpunt te blijven.

Haal de kip uit de pan. Zeef en ontvet de bouillon. Snijd het vlees van de kip in hapklare niet te kleine stukken. Mix alle ingrediënten voor de aioli.

Breng de ontvette bouillon terug aan de kook, breng op smaak met peper en zout en voeg er de ongeschilde aardappeltjes bij. Laat 10 minuten rustig koken.

Schil intussen de jonge wortelen en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Voeg ze ook bij de bouillon en laat verder koken tot de groenten beetgaar zijn.

Voeg op het allerlaatste moment de erwtjes en de doormidden gesneden slahartjes toe en laat die nog heel even van de warmte genieten.

Verdeel de kip en de groenten over grote diepe borden. Giet er bouillon overheen. Serveer de aioli er apart bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.