Portie gemengd

Aperitiefhapje
Dagelijkse kost
4
50

Een portie gemengd bestaat op café meestal uit wat blokjes kaas en salami. Ik maak een moderne versie met romige kaasdip en pittige salsa.

Voor de bladerdeegstengels:

 

Voor de kaasdip:

  • 300 g oude kaas
  • 1 blaadje gelatine van 1,5 g
  • een scheutje room
  • 1 dl groentebouillon
  • cayennepeper

 

  • 4 droge worstjes

 

Voor de salsa:

  • 3 stengels selder
  • 1 sjalot
  • 100 g augurken
  • 100 g zilveruitjes
  • ½ bussel bieslook
  • olijfolie
  • dragonazijn
  • selderzout
  • zout
  • peper

Bladerdeegstengels:

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd het half ontdooide bladerdeeg in dunne repen van ongeveer 0,5 cm breed en 15 cm lang.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de repen bladerdeeg op.
Klop de eierdooier los met een scheutje water. Bestrijk de bladerdeegrepen ermee (doreren). Strooi er wat grof zout over.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de stengels uit de oven en laat ze afkoelen.

Kaasdip:

Week de gelatine in koud water.

Verwarm de bouillon op het vuur.
Snijd de kaas in blokjes en laat al roerend smelten in de bouillon op een laag vuur. Laat niet koken.
Doe een scheutje room en een snuif cayennepeper bij de gesmolten kaas.
Knijp de gelatine uit en los het blaadje op in de gesmolten kaas.
Stort de kaasdip in een kom en laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

Haal de dip uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Mix de dip in de blender los.
Doe de dip in een potje.

TIP: Doe de dip eventueel in een spuitzak om hem in het potje te spuiten.

Salsa:

Spoel de selder. Snijd de stengels in heel fijne brunoise.
Pel en snipper de sjalot. Snijd de augurken en de zilveruitjes fijn.
Snipper de bieslook.
Meng de selder met sjalot, augurk, zilveruitjes en bieslook. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, wat dragonazijn, peper, zout en selderzout.
Doe de salsa in een potje.

 

Snijd de worstjes in plakjes.
Serveer de bladerdeegstengels met kaasdip, salsa en droge worstjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.