Start to cook

Pizza met witloof

Hoofdgerecht
Koken met kinderen
Lekker voor kinderen
Verrassend met witloof
2
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 stronken witloof
  • 150 g champignons
  • 200 g spekblokjes
  • 1 potje kruidenkaas
  • 1/2 ui in reepjes gesneden
  • het sap van 1 citroen
  • handvol rucola
  • vetstof
Je kan bladerdeeg vervangen door pizzadeeg. En spekblokjes door hamblokjes. Dat is minder vetrijk.

Kook de stronken witloof in boter met water en citroen.

Bak ze nadien kort en kruid af met peper en zout.

Snij de champignons in 4 en bak ze in boter en kruid af.

Stoof de ui kort aan.

Bak het spek eventjes aan.

Steek met een vork gaatjes in het bladerdeeg

Bak af voor 3/4 op 180°c.

Smeer voorzichtig de kruidenkaas op het bladerdeeg.

Leg het witloof, in 2 gesneden, erop.

Strooi er de ui, spek en champignons op.

Leg de rest van de kruidenkaas ertussen.

Bak verder af in de oven.

Werk af met rucola en serveer onmiddellijk.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.