Panna cotta met een zalfje van chocolade

Dessert
Pasen
Claudia Allemeersch
6
150

Panna cotta:

  • 1/2 l room
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 blaadjes gelatine van 2 g

Chocoladezalfje:

  • 125 g room
  • 3 eieren
  • 190 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine van 2 g
  • 85 g fondant chocolade, in kleine tabletjes
  • 375 g mascarpone
  • 200 g zandkoekjes

Maak de panna cotta: laat de room koken met de suiker, voeg er de vanillesuiker aan toe samen met het merg van het vanillestokje. Roer goed.

Laat ondertussen de gelatine weken in koud water.

Voeg nu de geweekte en uitgeduwde gelatine toe aan het mengsel. Verdeel de panna cotta vervolgens over glaasjes. Laat afkoelen in de koelkast.

Klop drie gehele eieren met een klopper op met 190 g suiker en 125 g room. Doe dat op een zacht vuurtje. Laat ondertussen de gelatineblaadjes weken in koud water, knijp ze uit en voeg toe (niet boven het vuur). Laat ondertussen ook de fondantchocolade smelten op een zacht vuurtje en roer daarna onder het mengsel.

Laat wat afkoelen en voeg dan ook de mascarpone toe. Roer goed om.

Laat 2 uur opstijven in een spuitzak in de koelkast.

Blender de zandkoekjes tot een poeder.

Neem de glaasjes uit de koelkast, werk ze af met toefjes chocoladezalf en het gruis van de zandkoekjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.