Ovenschotel met knolselderpuree, prei, witte selder en kalfsgehakt

Hoofdgerecht
Vergeten groenten
Gratin
4

Verwijder de buitenste blaren van de prei.
Spoel grondig schoon.
Snijd het wit in stukken en kook beetgaar.
Was de seldertakken en kook beetgaar.

Schil de knolselder en snij deze in stukken.
Besprenkel daarna met wat citroensap en kook gaar.
Haal de gekookte knolselder door een roerzeef (passe-vite).
Breng op smaak met wat peper en zout.

Smelt een eetlepel vetstof in een sauspan en voeg de bloem toe.
Roer om en voeg al roerend de melk toe.
Laat de saus doorkoken en voeg daarna de helft van de kaas toe.
Breng op smaak met wat peper en nootmuskaat.

Hak de ui en stoof kort aan in de resterende vetstof.
Als de ui glazig is, voeg je het gehakt toe en bak je het op een hoog vuur tot het een korrelige structuur krijgt.
Vet een ovenschotel in en leg er laagje gehakt in.
Vervolgens voeg je een laagje knolselderpuree en een laagje prei en selder toe.
Eindig met een laagje kaassaus en bestrooi met de rest van de kaas.

Bak in de oven op 180° gedurende 20 minuten.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.