Ontbijtwafel met spiegel-eitje, rauwe ham en geitenkaas

Varia
Ontbijt
K-EI-lekker
4
45
  • 4 eieren
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 1 bolletje zachte geitenkaas
  • handvol waterkers, gespoeld
  • peper en zout

Voor de wafels:

  • 12,5 g verse gist
  • 2 dl lauw water
  • 3 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 2 dl lauwe melk
  • 100 g gesmolten boter

 

Los de gist op in het lauw water. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Meng de bloem met de lauwe melk, doe er de gesmolten boter en daarna de eierdooiers bij. Roer glad en voeg er het gistpapje aan toe. Roer weer glad en spatel de eiwitten luchtig door het beslag. Laat afgedekt 20 minuten rijzen op een warme plaats.

Bak de wafels in een wafelijzer met grote ruiten mooi goudbruin.

Bak 4 spiegeleitjes, kruid ze met peper en zout. Brokkel de geitenkaas in vlokjes.

Leg op een wafel een spiegelei, een sneetje ham en wat geitenkaas, werk af met waterkers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.