Ontbijtmuffin met brood en ei

Varia
Brunch
6
(10) 30
  • 6 sneetjes toastbrood
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 1 bakje tuinkers
  • smeerboter
  • peper & zout
Je kan met de afgesneden korstjes croutons maken.

Verwarm de oven voor op 175°C

Snijd de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met een deegroller.
Besmeer 1 zijde van het brood met smeerboter en duw de boterhammen, met de beboterde kant naar onder toe, in de muffinvorm. Dus stevig aan, zodat je een ruim broodbakje krijgt.

Voorzie elk broodpakje met een plakje spek, leg dit rondom tegen de binnenkant.
Breek 1 eitje in elk broodbakje. Kruid met peper en zout.

Plaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de ontbijtmuffins gedurende zo’n 18 minuten krokant. Of tot het eiwit is gestold.

Haal voorzichtig uit de vorm en garneer met wat tuinkers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.