Oliebollen

Dessert
Tussendoortjes
8
  • 600 g bloem
  • 50 g gist
  • 25 cl water
  • 25 cl lauwe melk
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eieren
  • snuifje zout

Doe de bloem in een kom en klop er de melk en het water onder.
Los de gist samen met de suiker op in een weinig melk en voeg dit toe.
Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker en voeg het met de eierdooiers toe aan het mengsel.
Meng het geheel tot een glad deeg.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Verwarm de frituurolie tot 180°C.
Schep met een eetlepel telkens wat deeg en laat het in de frituurolie glijden.
Keer de bollen tijdens het bakken voortdurend om zodat ze een mooie ronde vorm krijgen.
Laat ze bakken tot ze goudgeel zijn.

Laat ze uitlekken en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.