Muffins met Brugge Jong en zevengranenbloem

Dessert
4

voor circa 20 muffins :

  • 150 g Brugge Jong kaas
  • 150 g Nazareth boter
  • 200 g zevengranenbloem
  • 200 g bloem
  • 3 dl water
  • 60 g bruine suiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • gekonfijte sinaasappelschil en poedersuiker voor garnituur

Meng de 2 soorten bloem met 3 dl water.
Voeg bakpoeder, zout, ei, gesmolten boter, Brugge Jong en suiker toe bij de bloem en roer tot je een glad mengsel krijgt.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 20 à 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.

Werk af met poedersuiker en de gekonfijte sinaasappelschil.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.