Mousse van chocolade en Baileys, boterwafeltjes en perensalade

Dessert
Dagelijkse kost
4
30

De chocolademousse krijgt extra veel smaak door er Baileys aan toe te voegen. In combinatie met peer is het een topdessert.

Voor de chocolademousse:

  • 6 eieren
  • 100 g suiker
  • 200 g fondant chocolade
  • 5 cl Baileys
  • 3,5 dl room

Voor de salade van peer:

  • 2 peren
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels suikerwater
  • 1 vanillestokje

Voor de afwerking:

  • 12 boterwafeltjes

Mousse:

Splits de eieren.
Doe de eierdooiers in de mengkom van de keukenmachine met de suiker. Klop tot een witte massa (ruban) met de keukenmachine.
Spatel de Baileys door de ruban.

Breng water aan de kook op het vuur. Breek de chocolade in stukken in een kom. Zet de kom boven het kokende water en laat de chocolade au bain marie smelten.
Spatel de chocolade door de ruban.

Klop de eiwitten tot schuim.

TIP: Om eiwit goed stijf te kloppen moet de mengkom volledig vetvrij zijn. Wrijf ze daarom eventueel schoon met wat citroensap of azijn voor je het eiwit er in doet.

Spatel het eiwit door het chocolademengsel. Werk van onder naar boven zodat er lucht onder geduwd wordt.
Klop de room op tot yoghurtdikte. Meng de room door de mousse.

Dek de kom af met plasticfolie en laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.

Perensalade:

Snijd de peren in kleine blokjes (brunoise).
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Doe de helft van de zeste en al het citroensap bij de peer. Voeg er het suikerwater aan toe.

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met de punt van een scherp mes en meng ze door de perensalade.

Afwerken en serveren:

Leg een beetje chocolademousse op het bord.
Leg er een boterwafeltje op.

Vul een glas of kom met heet water. Dompel er een eetlepel in en schep een quenelle chocomousse. Leg ze op het wafeltje.

TIP: Je kunt de chocolademousse ook spuiten met een spuitzak.

Leg er een tweede wafeltje en een tweede quenelle chocolademousse op.
Dek af met een derde boterwafeltje.

Lepel perenmousse rond het torentje.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.