Mosselgratin met spinazie

Voorgerecht
Gratin
4
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 dl droge witte wijn
  • 400 g jonge spinazie
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 eetlepel paneermeel
  • olijfolie
  • peper

Laat de grof gesneden ui 5 minuten stoven in wat olijfolie en een scheutje water.  Voeg mosselen, witte wijn en peper toe.  Laat gedurende 8 minuten garen onder deksel op zeer hoog vuur.

Bak de gewassen spinazieblaadjes 5 minuten al roerend in wat olijfolie.  Leg de spinazie op de bodem van een ingeoliede gratineerschotel.  Haal de mosselen uit de schelpen en leg ze op de spinazie.

Zeef het mosselsap en laat tot de helft inkoken.  Voeg de room toe en laat 1/3 verdampen.  Giet de saus over de mosselen.

Bestrooi met kaas en wat paneermeel.  Laat gratineren onder de grill tot een bruin korstje is ontstaan en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.