Met koffie gekarameliseerd witloof en karnemelkijs

Dessert
4
  • 4 stronken witloof
  • 2 el suiker
  • 1 dl koffie

Voor het ijs:

  • 4 dl karnemelk
  • 1 dl room
  • 1 dl yoghurt
  • 135 g suiker

Meng alle ingrediënten voor het ijs goed en klop ze wat schuimig.
Giet het in de ijsmachine en draai af tot ijs (+/- 20 minuten).

Kook de koffie samen met de suiker tot een lichte karamel.
Leg een witloofstronk of een in twee gesneden stronk (verwijder het bitterste onderste in dit geval) in de karamel en laat ze verder karameliseren.
Roer regelmatig om en laat op niet te hoog vuur zacht en gelijkmatig karameliseren.
Het witloof zal een zeer donkere kleur krijgen.

Serveer met een bolletje karnemelkijs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.