Macaroni met Brugge Rodenbach kaas en ham

Hoofdgerecht
Gratin
4
  • 200 g Brugge Rodenbach kaas (voor saus)
  • 100 g Brugge Rodenbach Kaas (om te gratineren)
  • 300 g gekookte ham in reepjes gesneden
  • 500 g macaroni
  • 150 g Nazareth boter
  • 150 g bloem
  • 3 à 5 dl volle melk
  • 3 stronken witloof, grof gesneden
  • 1 citroen
  • peper, zout en nootmuskaat

Maak een roux met de boter, de bloem en de melk.
Rasp 300 g Brugge Rodenbach kaas en voeg 200 g toe. Neem de pan van het vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Snij het witloof grof en drenk even in citroensap.
Voeg dit toe aan de roux.

Daarna de in reepjes gesneden ham toevoegen alsook de beetgare pasta.
Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel. 
Tenslotte de overblijvende 100 g geraspte Rodenbach kaas over het mengsel strooien en de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C schuiven en +/- 10 min laten bakken.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.