Konijnenragout met groenten

Hoofdgerecht
Vergeten groenten
4
  • 1 konijn (ca. 1 kg), in stukken verdeeld
  • 4 sneetjes gerookt spek, in reepjes gesneden
  • olijfolie
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1/2 l groentebouillon (van 1/2 blokje)
  • water
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 uien, fijngesneden
  • 2 pastinaken, in blokjes gesneden
  • 1 peterseliewortel, in blokjes gesneden
  • 2 wortels, in ringen gesneden
  • 1/2 romanesco, in roosjes verdeeld en beetgaar gestoomd
  • peper en zout

Kleur de stukken konijn samen met spek en ui aan in wat olijfolie.
Doe over in een stoofpot, overgiet met wijn en bouillon en voeg water toe tot alles onderstaat.
Doe er de laurierblaadjes bij en laat ca. 30 min. zacht stoven.
Voeg pastinaak, wortels en peterseliewortel toe en laat nog ca. 30 min. sudderen.
Voeg vlak voor serveren de romanescoroosjes toe, laat even opwarmen en serveer meteen.

Serveer met gekookte aardappelen of volle rijst.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.