Konijn met pruimen

Hoofdgerecht
Feestrecepten kerst
Vlaamse klassiekers
Geert Van Der Bruggen
4

Konijn met pruimen: het is een topper onder de Vlaamse klassiekers. Konijnenvlees is mals en zacht van smaak en leent zich perfect voor een winters stoofpotje. Voeg enkele gedroogde pruimen en een lekker Belgisch biertje toe in je stoofpot en je serveert een gerecht om duimen en vingers af te likken. Een overheerlijke stoofpot van konijn met pruimen, die maak je met dit recept. Smakelijk!

  • 1 versneden konijn
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • een scheutje frambozenazijn
  • een kruidentuiltje (laurier, tijm en rozemarijn)
  • 1 flesje donker abdijbier
  • 1 bot verse zilveruitjes
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 8 gedroogde pruimen (geweekt en ontpit)
  • boter
  • peper en zout
Gebruik gedroogde en ontpitte pruimen.

Week de pruimen in een half flesje bier. Kruid de konijndelen met peper en zout. Bak ze goudbruin in geklaarde boter. Snipper de ui en de sjalotjes en fruit ze aan bij het konijn. Bak ook de spekreepjes mee. Blus met een scheutje frambozenazijn.

Giet er een half flesje bier bij en laat het braadvocht goed loskoken. Leg een kruidentuiltje met laurier, tijm en rozemarijn in de pan. Voeg de pruimen en zilveruitjes toe.

Zet het deksel op de pan en laat een uurtje rustig sudderen. Bind de saus eventueel met een papje van bloem en water. Laat nog eens goed doorkoken voor het opdienen.

Serveer met gekookte aardappelen of kroketten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.