Konijn met peperkoek

Hoofdgerecht
4
  • 1 konijn (of konijnendelen naar wens)
  • klont boter
  • 1 grote zoete witte ui
  • 3 lepels bloem
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 flesjes bier in het type van Rodenbach Grand Cru
  • verse tijm en 3 laurierblaadjes
  • 2 lepel mosterd
  • 1 lepel balsamicoazijn
  • Luikse siroop
  • 2 plakjes peperkoek

Laat in een pan de boter hazelnootbruin worden en korst alle stukken van het konijn mooi bruin.
Snijd de ui in grove stukken en voeg toe.
Bestrooi het geheel met de bloem.
Overgiet met het bier en de groentebouillon.
Voeg enkele takjes tijm en laurier toe.
Laat het geheel opkoken.
Plaats de pan in de oven gedurende 30 minuten op 150°C.

Haal het konijn uit de oven voeg de met mosterd besmeerde peperkoek toe.
Plaats nogmaals 30 minuten in de oven op 150°C.
Af en toe even controleren of het konijn mooi onder de saus blijft.
Indien niet, wat water toevoegen.
Voeg de Luikse siroop en de balsamico toe.

Serveren met enkele stukjes gebakken peperkoek, een eenvoudig gekookt aardappeltje en groenten naar keuze.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.