Kipspiesjes met abrikoos en rijstsalade

Hoofdgerecht
Lekker en gezond
4
45
  • 300 g kipfilet
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 2 el citroensap
  • 2 el marsala-wijn
  • 3 el cajunkruiden
  • olijfolie

Voor de rijstsalade:

Dressing:

  • 3 el maïsolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout
     

Kook de rijst gaar en laat afkoelen.

Snij de kip in 12 blokjes. Meng de cajunkruiden met het citroensap, 2 el olijfolie en de marsala. Schep er de kip door en laat ze 15 minuten marineren in de koelkast.

Schil de ananas en verwijder de kern. Snij hem in blokjes. Spoel de komkommer en de radijsjes. Snij de komkommer in blokjes en de radijsjes in kwartjes.

Meng de rijst met de ananas, de komkommer, de radijsjes, de rozijnen en de munt.

Roer een dressing van 3 eetlepels maïsolie, 1 eetlepel wittewijnazijn, peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

Omwikkel elke abrikoos met een plakje spek. Prik afwisselend de abrikozen en blokjes kip op spiesjes. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze goudbruin.

Serveer met de rijstsalade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.