Kip en champignons in geuzebier

Hoofdgerecht
4
30
  • 4 grote kippenbouten
  • 150 g grotchampignons, in kwarten
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 40 g boter, in stukken
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • ½ l geuzebier
  • 200 ml gevogeltefond
  • 200 ml kookroom
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 g venkel, in blokjes
  • 2 el verse peterselie, gesnipperd
  • 1 tl tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • gebakken aardappeltjes
  • groenten naar keuze
     

Kruid de kip met peper en zout en braad ze enkele minuten in een pan met boter aan alle kanten bruin.
Zet het vuur daarna zacht en laat de kip ca 30 minuten doorbakken.
Haal de kip uit de pan en houd die warm in een schaal.

Verwijder de helft van het vocht uit de pan.
Voeg aan het resterende vocht de sjalotten, venkel, champignons en knoflook toe en bak dit ca. 4 minuten aan.
Voeg nu het bier toe, roer het geheel goed door en voeg dan het gevogeltefond toe.
Meng de saus goed en giet, al roerend in scheutjes de room toe samen met de tijm, peterselie en laurierblaadjes.
Laat het geheel een tijdje inkoken en voeg zout en peper naar smaak toe.

Verwarm de kip nog even en serveer het dan op een bord met wat van de saus er over gegoten en gebakken aardappeltjes.
Serveer de resterende saus er apart bij en groenten naar keuze bij de kip, bijvoorbeeld boontjes.


Meer recepten op www.champignonidee.be

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.