Kaasquiche met Père Joseph en Passendale

Dessert
Quiche
4
  • 1 pak bladerdeeg (diepvries)
  • 300 g Père Joseph (fijn gesneden)
  • 300 g Passendale (fijn gesneden)
  • 400 ml room
  • 750 ml melk
  • 6 eieren
  • 75 g bloem + extra om te bestuiven
  • versgemalen peper en zout
  • nootmuskaat
  • honing
  • noten

Neem een bakvorm en vet die goed in. Rol het bladerdeeg uit en snijd het af in de gewenste maat. Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem.

Snijd een stuk Père Joseph in fijne stukjes. Doe hetzelfde met een stuk Passendale. Zet de melk samen met de bloem op het vuur. Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten. Voeg de twee kazen toe aan de melk en de bloem. Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.

Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe. Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg tenslotte de twee mengsels bij elkaar. Giet alles op het bladerdeeg in de vorm.

Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 45 tot 50 minuten.

Laat dan afkoelen, snijd er een punt uit en werk het bord af met honing en noten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.