Hasselback potatoes

Bijgerecht
4
(15) 45
  • 800 g aardappelen (van gelijke grootte)
  • 80 g boter
  • peper & grof zout
  • enkele takjes tijm
Voorzie ongeveer 2 aardappelen per persoon

Laat de oven voorverwarmen op 200 °C.

Was de aardappelen grondig, maar schil ze niet.

Neem 2 snijplanken van gelijke hoogte en klem er een aardappel tussen. Je kan eventueel ook 2 houten lepels gebruiken. Snijd met een scherp mes inkepingen in de aardappel. Dankzij de snijplanken ben je er zeker van dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt.
Herhaal dit voor alle aardappelen en schik ze in een ovenschaal.

Smelt de boter en bestrijk er rijkelijk de aardappelen mee. Kruid ze daarna met peper en zout en zet ze 35 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer af en toe met een mesje of de aardappelen gaar zijn.

Haal ze uit de oven en werk af met enkele takjes tijm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.